У Дніпрі помер видатний учений у галузі механіки Олег Пилипенко

1 травня, на 63-у році життя, у Дніпрі помер видатний учений – Олег Пилипенко. Він був науковцем у галузі механіки, директор Інституту технічної механіки НАН України і ДКА України, Заслужений діяч науки і техніки України.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на пост Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.

У списку досягнень Олега Пилипенка понад 190 наукових праць.

Олег Вікторович Пилипенко був академіком НАН України, доктором технічних наук, професором, лауреатом Державної премії України в галузі науки і техніки, премії НАН України ім. М. К. Янгеля.

“Олег Пилипенко – провідний учений-механік у галузі динаміки рідинних ракетних двигунних установок (РРДУ), складних гідромеханічних систем, систем віброзахисту об’єктів ракетно-космічної, автомобільної і військової техніки”, – пишуть у Національній академії наук України.

Основні напрями наукової діяльності Пилипенка були пов’язані з дослідженням процесів динаміки елементів конструкцій ракетно-космічної техніки, енергетичного і транспортного машинобудування, розробкою та створенням ефективних засобів забезпечення динамічної сумісності РРДУ з корпусом ракети і систем віброзахисту з квазінульовою жорсткістю.

За допомогою розробленого особисто Пилипенком методичного, алгоритмічного та програмного забезпечення розроблені математичні моделі та проведені дослідження зі створення принципово нових високоефективних віброзахисних систем космічних апаратів.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment